Deprecated: Function split() is deprecated in /chroot/home/formulao/formula1tech.hu/html/con3.php on line 1004  Fórum | Formula1Tech Blog

Online látogatók

Ajánló

Technikai fejlesztések és megoldások: Olasz Nagydíj (2013) (2013.09.07) - A DRS és a szélárnyék-csaták kapcsolata Monzában (2013.09.06) - Gumi- és boxtaktika elemzés: Belga Nagydíj (2013) (2013.08.27) - A McLaren aerodinamikai teszttel készül Monzára (2013.08.27) - Williams Renault FW35: Parabolikus hátsó légterelő szárny (2013.08.26) - Technikai fejlesztések és megoldások: Belga Nagydíj (2013) (2013.08.24) - Ezúttal két DRS szakasz lesz a Belga Nagydíjon (2013.08.20) - Milyen előnyt jelenthet a Lotus E21 nagyobb tengelytávja Spában? (2013.08.19) - A Pirelli ismertette a szingapúri futamig használatos keverékeket (2013.08.18) - A turbós motorok és a gumiabroncsok összhangjának fontossága (2013.08.18) - Új oldalsó gyűrődési zóna lesz a 2014-es autókban (2013.08.11) - Az információtechnológia szerepe és fejlődése a Hungaroringen (2013.08.07) - F1 2014: A technikai szabálymódosítások ismertetése (2013.08.06) - A gumihőmérséklet jelentősége és figyelése a versenypályán (+Videó) (2013.08.04) - A ballaszt szerepe és alkalmazási módjai az F1-ben (2013.08.03) - Újabb érdekes megoldás a hátsó gumik hőmérsékletkontrolljára? (2013.08.02) - Hell Ring: Új versenypálya-komplexumot kaphat Magyarország (+Videó) (2013.08.02) - Az F1-es autó életciklusa a pályán kívül (Videó) (2013.08.01) - Gumi- és boxtaktika elemzés: Monacói Nagydíj (2013) (2013.05.27) - Technikai fejlesztések és megoldások: Monacói Nagydíj (2013) (2013.05.26) - Technikai követelmények: Monacói Nagydíj (2013) (2013.05.25) - A siker kulcsa az F1-ben: Az aerodinamika szerepe 2013-ban (2013.05.22) - Módosított hátsó szárnyat tesztelt a Force India Duxfordban (2013.05.21) - A két leglágyabb keverékkel készül a Pirelli Monacóra (2013.05.21) - Monacóban újra a célegyenesben lesz az előzési zóna (2013.05.21) -

Fórum

 

[mingleforum]

 

 

A fórum használatának szabályai

 

 

Üdvözöllek a Formula1Tech Blog fórumán!

 

Az alábbiakban feltüntetett irányelvek és szabályok összeállításában más fórumokon szerzett tapasztalatok is szerepet játszottak, de természetesen az olvasói visszajelzések figyelembe vételével ezek módosítása, illetve kiegészítése kivitelezhető.

A fórum használata feltételezi az alábbiakban részletezett szabályzat ismeretét és elfogadását.
A szabályzat nem ismerete nem mentesít a kellemetlen következmények (indoklás nélküli üzenet-, vagy akár ID-törlés) alól.

Bízom benne, hogy hasznosnak fogod találni a fórumot, ahol újabb barátokra és ismeretekre tehetsz szert az általad kedvelt autósport, a Formula-1 technikai oldalával kapcsolatban.

Jó fórumozást kívánok!

 

Papp István

 

***

 

A fórum célja

A fórum célja, hogy lehetőséget biztosítson a blog tematikájába illő témák kulturált keretek között történő megvitatására, illetve a Formula-1-el, és annak technikai oldalával kapcsolatos új, és a már ismert információk közlésére, és az ezekkel kapcsolatos észrevételek megvitatása.

A kategóriákhoz létrehozott fórumtémákon belül a fórumozó által új témák is indíthatóak. A kategóriák és a fórumtémák létrehozását csak az adminisztrátor tudja elvégezni, de ezek kialakításában a fórumozó visszajelzése is szerepet kaphat.

 

Az adminisztrátor és a moderátor

Adminisztrátor: Az adminisztrátor a fórum tulajdonosa, és egyben ő végzi a fórum moderátori feladatait is. Az adminisztrátor továbbá szerkesztheti vagy törölheti az egyes hozzászólásokat, valamint súlyos és indokolt esetben tagok kitiltását is végezheti.

Moderátor: A moderátorok a fórumok vezetői. A legtöbb fórumnak van moderátora, ugyanaz a személy több fórumnak is lehet a moderátora. A moderátor kiléte nem titok. Az adminisztrátor is lehet moderátor. A moderátorok szerkeszthetik, vagy törölhetik a saját fórumaikon szereplő üzeneteket.

 

A viták módjáról

Az indulatos bejegyzéseket, megjegyzéseket az egyes témákon belül ajánlott kerülni. A szalonképtelen és/vagy az olyan hozzászólásokat, amelyek nem tartoznak szorosan a fórum témájához, az adminisztrátor az értelmetlen vitát elkerülendő, figyelmezteti az adott üzenetet, témát, fórumozót. Ha bárki heves vitába keveredik, vagy úgy gondolja, hogy provokációnak van kitéve, javasolt a higgadt, kulturált módon történő válaszolás. A heves, indulattal teli válaszok ugyanis gyakran tovább rontják a helyzetet, és még kellemetlenebb helyzetbe sodorhatják az illetőt.

Aki sértő hozzászólást talál, akár saját magának, akár más fórumozó társának címezve, vagy eltévedt, fölösleges, trágár üzenetre bukkan, értesítse az adminisztrátort.

 

Felhasználói nevek

A felhasználói név megválasztásakor célszerű szintén szem előtt tartani a netikettet, és a provokatív jellegű, valamint a politikai témára utaló felhasználói nevek használata kerülendő. Több felhasználói nevet is regisztrálni csak nagyon indokolt esetben ajánlott, mert a fórumlátogatók általában nem veszik jó néven, ha ilyen történik.

A legtöbb fórumozó számára az általa választott és regisztrált felhasználói név “szent”. Más felhasználói nevét üzenetben gúnyolni nagyfokú illetlenségnek számít, amit nem csak a felhasználói név tulajdonosa, hanem akár a teljes fórumozó közönség is rossznéven vehet.

Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

 

Az alábbiakon kívül tetszőleges felhasználói nevet választhat minden felhasználó:

- Védett név, elnevezés
– Kortárs, vagy történelmi (nemzetiségtől függetlenül) közszereplő, közismert ember neve, művész- vagy beceneve
– Más jogos és méltányolható érdekeit sértő név, elnevezés
– Obszcén, vagy trágár kifejezés
– Rasszista, mások lelkiismereti-, vallási-, nemzeti-, és nemzetiségi hovatartozását gyalázó, vagy sértő kifejezés
– Burkolt, vagy nyílt reklámhordozó kifejezés
– A Formula1Tech Blog fórumain már létező, vagy azokhoz a megtévesztésig hasonlító azonosító
– Politikai pártra, csoportosulásra, személyre utaló név

 

Hozzászólások

Az adminisztrátor a saját belátása és érdekei szerint szabadon rendelkezik a bármelyik fórumán közzétett hozzászólásokkal, ideértve az egyes hozzászólások részét vagy egészét képező tudományos, műszaki, irodalmi, vizuális, hang- és szoftveralkotások tárolását vagy törlését is. A hozzászólás közzétételével a regisztrált felhasználó lemond a hozzászólása feletti rendelkezési jogáról; anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben ezek tárolására, törlésére, vagy ezek elmaradására, a hozzászólások megsemmisülésére alapozva nem támaszthat.

Az adminisztrátor a fórumon közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért felelősséget nem vállal. A fórumon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban az adminisztrátor semmifajta kontrollt nem végez, így semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a fórumon elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt. Ennek ellenére kérem, hogy ha a regisztrált felhasználó olyan bejegyzést talál, amely a megítélése szerint akadályozza a kulturált társalgást, illetve a fórum használatának szabályzatába, vagy a törvénybe ütközik, jelezze azt az adminisztrátornak. Amennyiben bárki úgy véli, hogy valamely bejegyzés tartalma nem állja meg a helyét, és valakit vagy valamely céget jogtalanul, igazságtalanul és alaptalanul hoz hátrányos helyzetbe, szintén informálja az adminisztrátort, és amennyiben a jelzés jogosnak minősíthető, a bejegyzés törlésre kerül.

 

Hozzászólások törlése

Az adminisztrátor joga és kötelessége, hogy az alábbiakban következő pontok valamelyikét megvalósító hozzászólásokat a fórum adatbázisából törölje.

1. Jogsértő hozzászólások

Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely közzétételének időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

2. Tiltott felhasználói név vállalása

Nem használható olyan felhasználói név, amely egyértelműen köthető egy (ideiglenes vagy végleges) tiltás alatt lévő másik felhasználói névhez. Az ilyen tevékenység az adott álnév azonnali, végleges tiltását vonhatja maga után.

3. Témarombolás

Technikai rombolás: JAVA alkalmazások, nagyméretű képek, nagy terjedelmű szövegek bemásolása, a topikok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások, képek, elrontott HTML-kódok, automatikusan induló fájlletöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a topik méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát.

Tartalmi rombolás: A kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy témán kívüli hozzászólások.

Ismétlés: Ha nem szándékos (azaz véletlen) az ismétlés, egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány törlésre kerül. Szándékos ismétlésnek az számít, ha valaki az adott hozzászólást egy vagy több topikban, több alkalommal helyez el.

4. Alpári, illetve agresszív, fenyegető hangnem

Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív vagy fenyegető-e, az adminisztrátor feladata eldönteni az adott fórum, illetve a téma jellegének függvényében.

5. Személyes adatok engedély nélküli közzététele

Bárki valós, személyes adatának (név, lakhely, munkahely, stb) engedély nélküli közzététele tiltott (és így törlésre kerül), amennyiben az érintett azokat nem saját maga hozta nyilvánosságra. Ellenkező esetben is kötelező hivatkozni az illető felhasználó azon hozzászólására, ahol személyes adatait közzétette vagy arra egyértelműen utalást helyezett el.

6. A jó ízlést sértő képeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas hozzászólások, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató hivatkozások elhelyezése szintén tiltott.

 

Letiltások

Az adminisztrátor/moderátor a jogsértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan, vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják. A tiltás az adott fórumcsoportra, fórumra, klubfórumra vonatkozóan lehet ideiglenes vagy végleges.

Több fórumot érintő, kirívóan súlyos esetben a fórumok adminisztrátora az adott regisztrált felhasználót letilthatja a teljes fórumra vonatkozóan is, az összes addig közzétett hozzászólásának törlésével együtt.

Olyan felhasználói név használata, amely köthető egy (ideiglenes, vagy végleges) tiltás alatt lévő másik felhasználói névhez, ugyancsak az érintett felhasználói név azonnali, végleges tiltását vonhatja maga után.

 

OFF – Topik

Az adott témához nem kapcsolódó üzenet, megjegyzés közzététele kerülendő. Ha megtöri a témában folyó társalgást, azt a felhasználók – jogosan – zokon veszik. Privát természetű kommunikációra email küldését javasoljuk.

Ha mégis valamelyik felhasználó olyan hozzászólást szeretne rögzíteni a fórumban, amely nem tartozik szorosan a blog és/vagy a fórum tematikájához, és az a szabályzatnak maximálisan megfelel, azt az erre a célra létrehozott „OFF – Topik”-ban megteheti.

 

A helyesírásról

Természetesen minden körülmények között törekedjünk a helyesírás szabályainak betartására. Az írásjelek, a szóközök, a bekezdésekre bontás mind fontos dolgok. Törekedj az átláthatóságra. Míg chaten a kommunikáció túl gyorsan zajlik, ezért nem lehet olyan éberen ügyelni a helyesírásra, addig a fórumokon van idő megfogalmazni, átolvasni az üzenetet elküldés előtt.

Ugyanakkor az internetes kommunikációban a helyesírás szabályai rugalmasak: néhány szándékos „fonetikus” átírás, az ékezetek hiánya (ami operációs rendszertől, internetes böngészőtől is függhet) nem feltétlenül minősül hibának.

Top
Dear F1 Fan,

You can translate the blog content to the next languages.

If you can't find your language below, please send me an e-mail to the istvan.papp[at]formula1tech.hu ([at]=@). Thank you for your cooperation.

Have a good reading!

Bye,
István Papp

Translator


Kedves Látogató!

Iratkozz fel a Formula1Tech Blog blogértesítő szolgáltatására, és minden egyes új bejegyzést meg fogsz kapni az e-mail postafiókodba.

Ehhez nem kell mást tenned, csak kattints az alábbi nyomógombra, és töltsd ki a kezdő oldal alján található regisztrációs lapot.

Köszönettel,
Papp István

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Dear Visitor,

Please subscribe to the Formula1Tech Blog newsletter, and you will get every new post delivered to your Inbox.

Just click to the button below and fill the registration form at the bottom of the home page.

Thank you,
István Papp